Brussel - Gids voor een gezellig terras

 Wie in het Brussels gewest een horeca-gelegenheid uitbaat, kan dank zij de praktische gids van Atrium zelf ontdekken hoe een terras een betere publiciteit voor de zaak wordt.

In samenwerking met de gemeenten en de directie voor Monumenten en Landschappen heeft Atrium in één document alle adviezen en goede praktijken samengebracht voor de installatie van een terras waarbij de toegangelijkheid wordt gerespecteerd (plaatsing, zonnezijde, mindervaliden, enz.), de duurzaamheid (materialen, onderhoud, enz.), de esthetiek (stijl, materialen, kleuren, enz.) en de omgeving (goed nabuurschap, enz.)
U vindt er tips en truuks om het uw cliënteel naar de zin te maken, het onderhoud te vergemakkelijken, in goed nabuurschap te leven en bovendien in orde te zijn met de gemeentelijke administratie.

U leert er met name uit dat:
-         de wettelijke breedte van het voetpad 1,5 meter is;
-         de aanbevolen hoogte voor een tafel voor rolstoelen 73 cm is;
-         bepaalde gemeenten slechts één menudrager of plooibord toestaan;
-         de minimum vrije hoogte onder een parasol 1,80 meter moet zijn boven de tafels en 2,20 meter boven een doorgang;
-         een terras in een hellende straat best een plankenvloer voorziet.
Hoe dan ook, vergeet nooit u bij de gemeente een vergunning dient aan te vragen voor het bezetten van de openbare weg indien u de intentie heeft om uw terras op de openbare weg te installeren (stoep, plein, openbaar park, enz.).

Bovendien is een stedenbouwkundige vergunning vereist om:
-         een permanent terras te installeren, of achterin of in een binnenkoer;
-         bepaalde vaste elementen te installeren die het karakter van de gevel wijzigen (zonnetent, luifel, uithangbord, enz) of van de grond (plancher).

 

> Download de praktische gids voor een gezellig terras (2.7 Mb): http://www.atrium.irisnet.be/nmanagerpro/assets/Atrium-PraktischeGidsVoorEenGezelligTerras.pdf

0
Uw score: Geen
Top | Overzicht Nieuws

© SDZ - Drukpersstraat 4 - 1000 Brussel | T 02 652 26 92 | E web@sdz.be